Kan en SEO-byrå påverka din omsättning?

När du tar in en SEO-byrå kommer du definitivt märka resultat. Om inte genast så inom snar framtid då det börjar hända lite saker “under huven” på din hemsida. Det bästa ändå med att ta in hjälp är att man själv kan ägna sig helhjärtat åt det som en gång var anledningen till att man startade företaget. I och med digitaliseringens frammarsch, har man idag inte råd att “hoppas på” att det ska bära sig utan att aktivt ha ett finger med i spelet. Det är idag tex. otroligt viktigt att ha en användarvänlig hemsida. Där besökaren trivs att “trampa runt på” och snabbt kan få svar på sina frågor. Till skillnad mot vissa ofta äldre företag, som tror att det fortfarande går bra att ha en “startsida” som ett slags visitkort för företaget.

Vill du läsa mer om digitalisering och teknik läs vidare här: https://jeapie.com/

Det kräver dock sin “skickliga roll” att bemästra skrivandet

Det gäller att man skriver både så att Google tycker om det, men framför allt så att besökaren tycker om vad den ser, upplever och läser…

SEO-byrån börjar alltid med en webbanalys

Men när du tar kontakt med en SEO-byrå lyssnar de av dig och kommer med väl grundade förslag på vad just du behöver. Detta grundar i sin tur på att de gjort en grundlig webbplatsanalys som tydligt indikerar vad just din webbplats behöver.

Detta presenteras för dig så att du ska förstå och kan uppskatta värdet och betydelsen av det de erbjuder. Deras jobb är att se till att din webbplats rankas högt i sökmotorerna och får den exponering du behöver för att faktiskt generera affärer.

seo-byrå - bruten länk med ett lås

SEO hjälper även till med trasiga länkar…

Genom att göra denna analys kan byrån också avslöja andra problem som kan behöva förbättras på en webbplats, t.ex. trasiga länkar eller dålig navigationsdesign som i sin tur gör att besökaren inte “orkar” titta vidare och läsa mer på sidan. för att få lite mer praktexempel så kika in här!

Många andra faktorer beaktas också

Tex. hur aktuell informationen om produkter eller tjänster är och hur mycket feedback från användarna det finns att ta hänsyn till. Byrån kommer också att titta på de fraser som potentiella kunder använder när de söker.

Långsamma sidor – Inte bra för SEO!

Många har också problem med att sidan laddar långsamt. Tar det mer än 3s. går besökaren hellre till en konkurrent.

Här är tett exempel för en bil-blogg som laddar snabbt och bra.

Sökordsanalys – vad innebär det?

Du kanske har hört talas en hel del om sökord och nyckelord. Nyckelordsanalys är en tjänst som hjälper dig att hitta de vanligaste sökorden. När du har analyserat fram nyckelord och fraser justerar man sidbeskrivningar så att de hänvisar till dessa termer.

Det är också viktigt att inkludera länkar till andra sidor på din webbplats i texten på din sida, så att besökarna inte går vilse när de kommer fram. Dessa länkar ska vara uppenbara för användarna.

Länkar ska över lag underlätta det för dina kunder att hitta samtidigt som de bidrar till att öka trafiken till din företagssida.

När SEO-byrån analyserar en webbplats tittar de därför också på hur väl innehållet på sidorna har skrivits – dvs. hur målinriktat det är. De tittar också närmare på antalet backlinks du har från andra webbplatser och vilken ankartext som används.

“Content is King”

Dvs. kvalitetsinnehåll är verkligen kung! Innehållet spelar en mycket viktig roll när det gäller SEO och bör utvecklas med detta i åtanke – dvs. skrivas med kunden i åtanke och inte för sökmotoralgoritmerna. SEO-byråns analyser hjälper också till att avgöra var man ska börja.

Då det kan vara en rätt så snårig stig beroende på hur stort företaget är, finns det många olika parametrar ska tas hänsyn till. Men bara lugn SEO-byråerna har bra koll på det.

Webb-trafik ökar inte av sig självt!

Om det inte finns någon trafik är det omöjligt att generera mer! Trafik kan bara genereras om folk vet att en webbplats finns. När en SEO-byrå hjälpt dig med att synas och dra trafik till din sida med dina erbjudanden av produkter eller tjänster börjar det så smått att rulla på.

Ju mer kvalitativ SEO…

  • Desto mer lönsamhet
  • Desto fler besökare använder dina nyckelord och hittar just ditt företag i sökmotorerna
  • Desto fler kunder hittar just din lösning på deras problem eller specifik produkt som du säljer

Läs mer om lönsamhet på bloggen här! https://everyplace.se/

Sökmotoroptimering – SEO är tidskrävande!

Tänk på att sökmotoroptimering SEO tar tid och det finns ingen per automatisk garanti för framgång, man måste veta vad man gör då allt hänger ihop.

Vad man vet är:

  • Att med kunskap inom SEO har du betydligt större möjlighet att lyckas framgångsrikt med ditt företag
  • Det blir dyrt i längden att stå utanför och inte bry sig om sin SEO

Men ingenting av detta behöver du tänka på när du anlitar en SEO-byrå: https://webstr.se/

Är du intresserad av hur man driver e-handel framgångsrikt med hjälp av SEO? – Så läs inlägget här hos: https://mariamelee.com/sa-nar-du-ut-med-dina-smycken-online/

Läs fler spännande artiklar här på https://securetogether.se/

Se också denna blogg makeitdesign.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *