Att starta eget företag inom skönhet – Dröm eller möjlighet?

Att starta ett eget företag kan vara en skrämmande uppgift. Det är viktigt att du ställer dig själv några svåra frågor innan du bestämmer dig för att ta steget.

Besök även den här bloggen så får du tips på hur du driver ditt företag stefansentreprenad

Här är 10 frågor som du bör ställa dig själv innan du startar eget företag!

starta eget - ställ dig alla frågor

1. Vilka är dina motiv för att starta eget företag inom skönhetsbranschen?

Vad brinner du så mycket för som gör att du är beredd att ta ekonomiska risker? Är det hur du vet att du kommer att kunna serva dina kunder med en fantastisk hårvård som verkligen är utöver det vanliga?

Har du en unik tjänst eller produkt som är ny på marknaden?

Eller tycker du att det verkar vara kul och det är ett rätt käckt sätt att tjäna pengar på?

-Är det sista alternativet ska du nog fundera en gång till! – Att starta eget företag är oftast både slitsamt och trögrott, åtminstone i början innan man får bäring i det hela. Inte sällan blir det även en förändring i ens ekonomi, då lönen man tar ut, inte alltid är så lönsam i starten.

starta eget - vackert hår

Samt att det går åt otroligt mycket tid i början som du oftast inte får betalt för.

Det är därför också bra om man under denna tiden kan ha lite i magen och inte bli för stressad, då affärerna inte är självgående på en gång.

2. Att starta eget kräver vissa färdigheter

Har du en dedikerad utbildning? – Är du självlärd? Funderar du på att utbilda dig eller ta kurser?

3. Hur mycket pengar behöver du för att kunna starta eget företag och vilka finansieringsmöjligheter finns det?

Har du pratat med banken om eventuellt lånelöfte till din plan? – Har du eget sparande? Finns det någon utomstående finansiär som kommer att kliva in?

4. Vet du var du kan hitta gratis eller billiga resurser för att hjälpa dig att starta eget samt utveckla ditt företag?

Har du undersökt möjligheter som: Allmänna arvsfonden – Stiftelser – Kan kommunen hjälpa (om det är bristvara på tjänsten inom kommunen, kan dessa hjälpa och ge stöd i viss mån?)

5. Vilka är riskerna och fördelarna med att starta ett företag inom skönhetsbranschen?

Förutom en viss frihet man har som egen-företagare över sin arbetstid och tillgänglighet – Kan man bli sjuk – Vad händer då? Finns det någon som kliver in och tillfälligt kan avlasta dig vid längre sjukdom

6. Vilka utmaningar kan du möta när du startar ett företag inom skönhetsbranschen?

starta eget - utmaning

Hur ser konkurrensen ut på orten där du bor? Finns det redan flera aktörer inom samma bransch? – Kan du redan nu finna en egen nisch? som tex att behandla hår som ingen annan gör?

Ta ett exempel här på ett företag som tagit fram en produkt som återställer håret till sin forna glans – De är verkligen unika med sin egen framtagna produkt

Produkten är en UV-borste som tillsammans med en vätska (aktivator) kan få vanligen risigt och lockigt hår, till att bli glansigt mjukt och skönt igen.

7. Vilka idéer har du för produkter eller tjänster? Hur kommer du att marknadsföra ditt företag?

Vet du eller behöver du ta in hjälp för din digitala marknadsföring – Finns det någon kurs eller utbildning du kan gå som även hjälper dig hantera marknadsföringen i sociala kanaler?

9. Vilka är dina långsiktiga mål för ditt företag?

Hur ser din business ut om 5 år? Är du bäst i stan som alla pratar om och vill komma till just din salong? Har du kunnat investera i de maskiner, verktyg och utbildningar som du hade för avsikt då du startade din verksamhet? Kan du sätta undan pengar till pension och annat sparande?

10. Att starta eget kräver en affärsplan! – Har du en?

starta eget - affärsplan

När du startar eget företag inom skönhetsbranschen är det viktigt att se till att du har en tydlig vision och mål. Det är också viktigt att du gör din research och förstår riskerna och utmaningarna med att starta ett företag inom detta område. Men med noggrann planering och genomförande kan ditt skönhetsföretag bli en framgång!

Besök makeitdesign för att lära dig designa blogg.

Utforska den här spännande bloggen coollibrarian

Är du mer intresserad av hur man på bästa vis når ut och syns med sin verksamhet? – Läs mer här tex. om Digital marknadsföring

För mer inspiration om företagande, service och annat, klicka här.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *